Cerc pastoral în Protoieria Vălenii de Munte

Data: 09 Noiembrie 2017

Preoții care alcătuiesc Cercul pastoral Podgoria din Protopopiatul Vălenii de Munte s-au întâlnit marți, 7 noiembrie, la mănăstirea prahoveană Zamfira pentru a discuta și omagia pe cei care au mărturisit credința ortodoxă în închisorile comuniste.

Sub îndrumarea părintelui protopop Mihail Peneş, întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbelor Utreniei, Sfintei Liturghii şi Parastasului de pomenire a celor care au pătimit în temnițe şi închisori pentru apărarea dreptei credințe.

În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a mulțumit maicii starețe Fanuria pentru găzduire, felicitând-o pentru demersurile de restaurare a Mănăstirii Zamfira, Coralei „Ştefanache Popescu”, care a dat răspunsurile la strană și a reliefat importanţa săvârșirii slujbei Sfintei Liturghii pentru pomenirea celor care au pătimit în temnițele comuniste pentru apărarea dreptei credințe.

Tema întâlnirii, intitulată „Sfinții închisorilor”, a fost prezentată de părintele ieromonah Damian Bulz.

După susținerea temei au avut loc dezbateri referitoare la subiectul propus, precum şi probleme legate de activităţile duhovniceşti, pastoral-misionare şi administrative din cadrul parohiilor Cercului pastoral Podgoria.