Cerc pastoral la Hidişelul de Sus, Protopopiatul Oradea

Un articol de: Pr. Silviu Dobai - 16 Martie 2018

Preoții din cercul pastoral cu numărul 5 din cadrul Protopopiatului Oradea, s-au întâlnit în Parohia Hidişelul de Sus II din Protopopiatul Oradea, în cadrul unei seri duhovniceşti cu tema „Suferința Crucii în speranța Învierii”. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”. Lăcaşul de cult a fost construit din lemn, în anul 1999. La seara duhovnicească, desfășurată în biserica din Hidişelul de Sus II, au participat parohi din parohiile: Băile Felix – pr. Vasile Bara, Calea Mare – pr. Flore Arvai, Dicănești – pr. Ioan Moldovan, Hidișelu de Sus I – pr. Eugen Hercuț, Lăzăreni – pr. Dan Borza și Mierlău – pr. Florin Pele.

La finalul slujbei Vecerniei, în cadrul căreia răspunsurile au fost date de corala preoţilor din cadrul Protopopiatului Oradea, a fost săvârşită slujba parastasului pentru părintele Ioan Borza, fostul paroh I de la Parohia Hidişelul de Sus II, care a trecut la cele veşnice în cursul săptămânii trecute.

Corala preoţilor din cadrul Protopopiatului Oradea a prezentat un program de pricesne specifice Sfântului și Marelui Post.

Prezent în mijlocul credincioşilor din Hidişelul de Sus, Aurel-Simion Goga, protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a rostit un cuvânt de învățătură,|iar la final a mulțumit și i-a felicitat pe preoții participanți. Protopopul Oradiei a vorbit despre importanța Sfintei Crucii în viața credincioşilor și rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc.

Pe întreaga perioadă a Postului Mare, corul format din preoți ai Protopopiatului Oradea participă la programe misionare și seri duhovnicești în parohiile pe care aceștia le păstoresc.