Cerc pastoral-misionar comun la Mănăstirea Feredeu

Un articol de: Pr. Iulian Dimitrie Botezatu - 16 Aprilie 2016

Săptămâna aceasta, la Mănăstirea Feredeu a Arhiepiscopiei Aradului s-au întâlnit cercurile pastoral-misionare din cadrul Protopopiatului Lipova la ceasul Liturghiei Sfântului Grigorie Dialogul. A fost un moment de comuniune frățească a preoților, care a exprimat bucuria mărturisirii comune a lui Hristos.

După oficierea Sfintei Liturghii, preotul Ioan Jidoi, protopopul Lipovei, și arhimandritul Ilarion Tăucianu, starețul Mănăstirii Feredeu, au prezidat lucrările cercurilor misionare din Proto­popiatul Lipova. Preotul Mihai Radeș de la Parohia Mâsca a susținut lucrarea cu tema „Sfântul Antim Ivireanul - tipograf, gospodar, administrator și res­taurator de locașuri de cult”. Referentul a subliniat rolul ierar­hului martir în biruința limbii române, ca rod al efortului sus­ținut pentru înființarea tipo­grafiilor și tipărirea cărților de cult.

La final, preotul Jidoi Ioan, protopopul Lipovei, a mulțumit părintelui Ilarion Tăucianu pentru bunăvoință și pentru faptul că, la fiecare întrunire a cercurilor pastoral-misionare, Mănăstirea Feredeu are porțile larg deschise.