Cerc pastoral-misionar în Arhiepiscopia Râmnicului

Un articol de: Ziarul Lumina - 28 Iulie 2016

Recent, preoții din mai multe cercuri pastorale din Arhiepiscopia Râmnicului s-au întâlnit, cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la mai multe biserici din eparhie, informează arhiram.ro.

În cadrul acestora a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, continuându-se cu susținerea mai multor teme legate de „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și de „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir ­Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.

Preoții au discutat despre mai multe probleme pastoral-misionare cu care se confruntă și au ascultat referate de specialitate ale unor preoți referenți.

La Biserica „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a Parohiei Obrocești din comuna Stroiești, s-au desfășurat, în data de 21 iulie 2016, lucrările Cercului pastoral-misionar nr. 4 din Protopopiatul Horezu.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, urmată de susținerea temei „Sfântul Antim Ivireanul, slujitor al Bisericii lui Hristos prin cuvânt și faptă”, de către părintele Nicolae-Bucur Avram.

Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar 4 Horezu este prevăzută la Parohia Berești, comuna Lăpușata, judeţul Vâlcea.