Cerc pastoral-misionar în Parohia Comlăuș

Un articol de: Pr. Adrian Crainic - 23 Aprilie 2018

Joi, 19 aprilie 2018, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încre­dințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către preacucernicul părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.

Întrunirea a început la ora 18:00, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Ioan  Vand, preot paroh la Parohia Comlăuș. În referatul prezentat, „Credința în Dumnezeu și cultul creștin, factori de promovare a unității Bisericii Ortodoxe”, a vorbit despre rolul credinței și al Bisericii în formarea și conturarea identității naționale de neam și limbă a poporului român. Caracterul latin și creștinismul ortodox, după cum spunea și părintele Dumitru Stăniloae, au fost factorii care au contribuit la persistența peste veacuri a unității Bisericii noastre. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus contribuția în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment ­important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a ­încheiat cu o agapă frăţească.