Cerc pastoral-misionar în Parohia Fardea, Protopopiatul Făget

Un articol de: Pr. Cristian Farcaş - 11 Noiembrie 2016

Parohia Fârdea din Proto­po­piatul Făget a găzduit, zilele trecute, lucrările cercului pastoral-misionar Făget II. Întâlni­rea a avut loc în biserica paro­hială cu hramul „Pogorârea Sfân­tului Duh” din Fârdea, participând protopopul Făgetului Bujor Păcurar, preoţi din pa­rohiile învecinate, Sa­muel Lupulescu - primarul lo­calităţii, gaz­dă fiind preotul Ie­remici Bojidar, împreună cu un număr mare de credincioşi din Parohia Fârdea, cât şi din filia Hăuzeşti.

Întâlnirea a debutat cu ofi­cie­rea slujbei Vecerniei, la care au slujit toţi preoţii prezenţi. Cuvântul de învăţătură a fost susţinut la sfârşitul slujbei de preotul Emanuel Gafiţa de la Parohia Mâtnicu Mic, tema fiind „Pregă­tirea credincioşilor pentru începutul Postului Naş­terii Domnului”. Acesta a făcut re­ferire în cuvântul său la im­por­tanţa postului în viaţa fiecăruia dintre noi, ca modalitate de apropiere de Dumnezeu şi de semenii noştri prin exer­citarea virtuţilor creş­tine.

Pă­rintele a mai spus că luna decembrie este o perioadă a ca­dourilor, însă cel mai important dar pe care îl putem face celor dragi este de a le arăta dragos­tea noastră şi de a fi alături de ei chiar şi pentru puţin timp.

În partea a doua, preoţii par­tici­panţi au prezentat rapoartele de activitate, discutându-se diverse probleme pastorale şi administrative din cadrul cercului pastoral-misio­nar Făget II.
La sfârşitul întâlnirii, preotul paroh Ieremici Bojidar a mul­ţumit pentru prezenţa în bise­rica din Fârdea părintelui protopop, domnului primar, preo­­ţilor invitaţi, cât şi cre­dincioşilor prezenți.