Cerc pastoral-misionar în Parohia Sânleani, județul Arad

Un articol de: Ziarul Lumina - 04 August 2016

Biserica Parohiei Sânleani, Protopopiatul Arad, a găzduit zilele trecute întrunirea preoţilor din Cercul preoțesc nr. 6 Vladimirescu, coordonat de preotul Petru Berceanu-Negrean de la Parohia Vladimirescu I. Întrunirea a debutat în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” prin oficierea slujbei Vecerniei, săvârşită de preoţii prezenţi, după care a urmat prezentarea referatului cu titlul „Modalități practice de sporire duhovnicească a tinerilor prin participare la slujbele religioase, prin folosirea Tainei Sfintei Spovedanii și a Tainei Sfintei Euharistii, ca mijloace de vindecare duhovnicească și de sfințire a vieții”. Referatul a fost prezentat de părintele Cristian Tuhuț de la Parohia Tisa-Nouă.

La început, părintele a conturat contextul actual al societății secularizate, individualiste și consumiste, o societate în care tinerii simt nevoia de a se afirma, de a comunica, de a fi sprijiniți. Părintele a subliniat faptul că tinerii sunt pasionați de originalitate, de modernism, de schimbare și, mai cu seamă, de recunoaştere. De asemenea, a precizat că tinerii dispun de o libertate nelimitată, întocmai ca și Creatorul lor. Ei au enorma posibilitate de a spune da sau nu în fața răului. Acolo se vădeşte măreția tinerilor: în opțiunea pentru virtute. Astfel, ei pot deveni oameni mari, autentici, cu adevărat liberi. Aici se ascunde și se judecă măreția omului.

În încheiere, părintele paroh Florea Gomboș a mulțumit părinților și credincioșilor pre­zenți, seara încheindu-se cu o agapă, oferită de parohia gazdă.