Cerc pastoral-misionar la Parohia Câlnic din Protopopiatul Reșița

Un articol de: Pr. Emil Crăciun - 04 Feb 2019

Preoții Cercului pastoral-misionar Reșița-Nord, Protopopiatul Reșița, s-au întrunit joi, 31 ianuarie 2019, în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Câlnic, la prima ședință din anul 2019. Întrunirea preoților s-a bucurat și de pre­zența părintelui Mihai-Cătălin Ciucur, inspector la sectorul social și acti­vități cu tineretul.

Întâlnirea a debutat cu să­vârșirea slujbei de seară a Vecerniei. Partea a doua a întrunirii a avut loc tot în biserica parohială, unde pr. Petru-Claudiu Ciorogariu, de la Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Reșița, a prezentat referatul „Virtuți ale poporului român cultivate în satul românesc”, reiterând impor­tanța virtuților creș­tinești cultivate de Biserică în conștiința țăranului român. S-a evidențiat că „satul românesc este vatra în care s-a plămădit, s-a păstrat și s-a promovat conștiința națio­nală și eclezială românească. În decursul timpului, satul românesc a cultivat virtuțile poporului român: iubirea, bunătatea, hărnicia, dărnicia și ospitalitatea”.

În continuare, părintele Mihai-Cătălin Ciucur a vorbit despre două dintre cele mai importante proiecte desfășurate anul acesta: Concursul național catehetic „Hristos: sufletul satului meu” și „Tabăra din inima satului”.

Întâlnirea preoților s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de parohia-gazdă, precum și cu referirile necesare făcute de părintele Damaschin Tătaru, coordonator al cercului pastoral pentru următoarea întâlnire, programată pentru luna februarie și menită a se desfășura în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița.