Cerc pastoral pe valea Târnavei Mici, Protopopiatul Blaj, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Sânmiclăuș

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Iulie 2016

În biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Sânmiclăuș a avut loc primul cerc pastoral de pe valea Târnavei Mici, sub îndrumarea protopopului de Blaj, Ovidiu-Nicolae Pop, la inițiativa pr. Claudiu Moldovan. Pentru organizarea acestui eveniment duhovnicesc s-au implicat preoții din parohiile Blaj – Izvoarele, Bucerdea Grânoasă, Galtiu, Obreja, Mănărade, Lupu, Lodroman, Iclod, Pănade, Biia, Șona, Alecuș, Feisa și Veseuș. Întâlnirea a debutat cu slujba Vecerniei oficiată de un sobor de preoți, răspunsurile la strană fiind date de corul preoților Protopopiatului Blaj.
Părintele Nicolae Vlad din Parohia Lupu a susținut cateheza cu tema „Cunoașterea lui Dumnezeu și bunătatea Lui vindecătoare”, pornind de la cuvintele profetului Osea „Poporul piere din lipsă de cunoaștere a lui Dumnezeu” (Osea 4, 1), sădind în sufletele credincioșilor prezenți modul prin care pot să actualizeze în viețile lor modelul bunătății supreme a lui Dumnezeu.
Seara a continuat cu un program artistic-duhovnicesc început printr-o demonstrație de bătut toaca oferită de copiii părintelui Ioan Nicoară din Parohia Mănărade, campioni interna­ționali la bătut toaca. Apoi, grupul de elevi din cadrul Școlii de vară din Parohia Sânmiclăuș a susținut un mini-recital de pricesne, iar în final, Corul „Eufonia” al Protopopiatului Blaj, sub bagheta pr. Ioan Avram, din Parohia Blaj – Izvoarele, a oferit credincioșilor prezenți un recital de muzică sacră. Protopopul Ovidiu-Nicolae Pop a rostit un cuvânt de apreciere și de încurajare parohului și celor prezenți. Întâlnirea a continuat în casa parohială din Sânmiclăuș, unde, sub conducerea protopopului Ovidiu-Nicolae Pop s-au discutat diverse probleme administrative și pastorale întâmpinate de preoți în parohiile pe care le păstoresc și s-a stabilit calendarul următoarelor activități duhovnicești din Protopopiatul Blaj.