Cerc pedagogic al profesorilor de religie

Data: 09 Mai 2011

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Şcoala Gimnazială "Elena Doamna", din localitatea Cuza Vodă, judeţul Galaţi, a avut loc, sâmbătă, cercul pedagogic al profesorilor de religie care predau în Protoieria Covurlui.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea slujbei de Te Deum, în Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din localitatea Cuza Vodă, şi a continuat cu susţinerea unei lecţii demonstrative, de către prof. Vătafu Maria-Magdalena, cu tema "Imnul dragostei creştine (I Cor. XIII)".

Programul a continuat cu prezentarea unui referat, de către prof. Năstase Veronica, cu tema "Sfânta Taină a Botezului şi Sfânta Taină a Cununiei, reflectate în programa analitică a disciplinei Religie". "Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a au prezentat o şezătoare populară, evidenţiind costumul, cântecul, versurile şi obiceiurile tradiţionale româneşti, specifice zonei Covurlui. Lucrările s-au încheiat cu analizarea activităţilor metodice desfăşurate de la începutul acestui an şcolar până în prezent. Totodată, au fost apreciaţi preoţii şi profesorii care s-au implicat în desfăşurarea Olimpiadei de religie faza naţională", ne-a declarat diac. prof. Daniel Bejan, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.