Cerc preoţesc şi lansare de carte în Parohia Nimigea de Sus, Năsăud
În prezenţa protopopului Năsăudului, Ioan Dâmbu, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Vasile Dan, s-au întâlnit în Parohia Nimigea de Sus, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Preoţii au săvârşit slujba vecerniei, în prezenţa unui număr mare de credincioşi. Din soborul de preoţi au făcut parte protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu, protopopul de Cluj II, Alexandru Ciui, parohul Cornel Coprean, alături de alţi preoţi invitaţi.
Cu această ocazie a avut loc lansarea volumului „Dezvoltarea teologiei misionare prin conferinţele misionare internaţionale şi consultaţiile misionare interortodoxe” de pr. Cornel-Gheorghe Coprean, apărut la Editura „Renaşterea” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.
În această lucrare, prezentată ca teză de doctorat la catedra de Misiologie şi Ecumenism a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 2016, autorul face o analiză a modului în care a fost înţeleasă şi definită misiunea creştină, precum şi o analiză a elaborării teologiei misionare pe parcursul secolului al XX-lea şi începutul secolului al XXI-lea în context ecumenic, în general, dar mai ales în teologia ortodoxă, în special.
În cadrul lansării au luat cuvântul protopopul Ioan Dâmbu, protopopul de Cluj II, Alexandru Ciui şi pr. Cornel-Gheorghe Coprean, autorul cărţii.
Lansare de carte de la Nimigea de Sus continuă activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, aceasta fiind cea de a şasea întâlnire din acest an, în parohiile arondate comunelor Nimigea, Zagra, Chiuza şi Runcu Salvei. Evenimentul se încadrează şi în seria de manifestări dedicate „Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” şi „Anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti”, în Patriarhia Română.
În Nimigea de Sus a existat o biserică din lemn ce data din secolul al XVII-lea, deşi aceasta este menţionată documentar doar din anul 1760. Biserica veche din lemn nu se mai păstrează, iar pe locul ei a fost ridicată în anul 1940 o biserică din zid cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” şi care slujeşte în prezent ca biserică parohială. Din anul 2014 comunitatea ortodoxă din Nimigea de Sus este păstorită de pr. Cornel-Gheorghe Coprean, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.