Cercetarea și ajutorarea unei comunități sărace din județul Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 03 Iunie 2021

Luni, 31 mai 2021, înainte de Ziua Internațională a Copilului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a efectuat o vizită în Parohia Casimcea, Protopopiatul Babadag, județul Tulcea, o frumoasă comunitate de credincioși care se confruntă însă și cu probleme sociale.

Atât Parohia Casimcea, cât și întreaga zonă a satelor situate în podișul Casimcei s-au bucurat de-a lungul vremii de atenția constantă a Episcopiei Tulcii, în mai multe rânduri credincioșii de aici fiind ajutați atât material, dar și spiritual de către Centrul eparhial.

La acțiunea socială de luni, care a avut loc la școala din localitate, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a fost însoțit de preotul Ioan Strat, consilier social, de arhidiaconul Iulian Vasile, consilier pe probleme de învățământ, precum și de preotul din localitate.

Alături de ei s-au aflat atât primarul, cât și directoarea școlii.

Acțiunea a vizat un număr de 110 elevi din ciclul primar și gimnazial, cărora ierarhul le-a oferit pachete cu alimente și alte daruri din partea Centrului eparhial.

De asemenea, Preasfinția Sa a vizitat Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, precum și muzeul satului aflat în curs de amenajare. Pentru biblioteca școlii, Prea­sfințitul Părinte Episcop Visarion a donat mai multe cărți tipărite de către Episcopia Tulcii în ultimul timp.