Cercul pastoral ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva“, în rugăciune la Parohia Secuieni

Un articol de: Ziarul Lumina - 30 Iulie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sâmbătă, 25 iulie 2015, preoţii Cercului pastoral nr. 2 - „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ s-au întrunit, la invitaţia părintelui paroh Traian Sandu de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, din comuna Secuieni.

În prezenţa unui număr mare de credincioşi, a fost săvârşită slujba Vecerniei unită cu Litia şi s-au rostit rugăciuni pentru ploaie. Părintele paroh a pregătit pentru cei care au participat câte o pâine binecuvântată în cadrul slujbei Litiei, făcând astfel trimitere la Evanghelia Duminicii a opta după Rusalii (Înmulţirea pâinilor şi săturarea celor 5.000 de bărbaţi).

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Vasile Busuioc, din Parohia Şerbăneşti, care, în cuvântul rostit la final, a făcut trimitere la minunea săvârşită de Mântuitorul Hristos din dragoste pentru cei care au primit mai întâi hrana spirituală - cuvântul Evangheliei - şi apoi pe cea trupească - pâine şi peşte. 

Această întâlnire a fost cea de-a treia de acest fel organizată în cadrul Cercului pastoral nr. 2 - „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, prin aceasta dorindu-se crearea unei comuniuni de natură spirituală între parohiile implicate în acest tip de activitate.