Cercul preoțesc Câțcău la biserica Parohiei Urișor, Protopopiatul Dej
Preoții care alcătuiesc Cercul preoțesc Câțcău s-au întrunit în rugăciune în biserica Parohiei Urișor, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Protopopiatul Ortodox Român Dej.
Întrunirea Cercului preoțesc Câțcău a început cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, urmată de susținerea temei „Întinerire și întinare, opțiuni ale libertății”, de către părintele Ioan Mărginean.
Părintele Ioan Mărginean a precizat că: „Întinerirea duhovnicească se dobândește prin Hristos, care este «Primăvara vieții». Prin înrădăcinarea în Dumnezeu, oricine poate să devină mlădiță întinerită în Dumnezeu, iar prin împreună mergerea cu Dumnezeu pe calea ce duce la viață, mărturisim calitatea de copiii ai lui Dumnezeu, și astfel regăsim frumosul divin în profunzimile noastre. Întinarea, care este împlinirea pe dos a voii lui Dumnezeu, duce la înălțarea sinelui pe înălțimi egolatre, la depersonalizare ca stare a lipsei de Dumnezeu, la lipsa comunicării sincere cu Dumnezeu”.
În partea a doua a întâlnirii au urmat discuții, pornind de la prelegerea susținută, iar părintele responsabil de cerc, Ioan Mărginean, a evidențiat că „este foarte important să ne ferim de cântecele sirenei ideologice, de presiunea tăvălugului secularizant și să căutăm regăsirea frumosului divin în sufletele noastre, recunoscând faptul că fără Dumnezeu nu putem face nimic”.
Preoții care au participat la acest cerc preoțesc au fost: ieromonahul Arsenie de la Mănăstirea Vad, județul Cluj, părintele Ioan Mărginean de la Parohia Câțcău, părintele Ioan Roșca de la Parohia Cășeiu, părintele Vasile Banc de la Parohia Cuzdrioara, părintele Mircea Dragoș de la Parohia Coplean, părintele Călin Prunean de la Parohia Viile Dejului, părintele Călin Pop de la Parohia Urișor, părintele Claudiu Vaida de la Parohia Muncel, părintele Andrei Banc de la Parohia Dej-Triaj și părintele Vlad-Cristian Todoran de la Parohia Sălișca.