Ceremonii militare și religioase la Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 03 Decembrie 2020

Marți, 1 decembrie 2020, la împlinirea a 102 ani de la realizarea statului național unitar român, arădenii, respectând măsurile stabilite pentru starea de alertă pentru combaterea și prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19, au sărbătorit în mod restrâns acest eveniment.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei a fost Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care împreună cu un sobor de clerici a oficiat slujba de Te Deum la Crucea Eroilor din Parcul Eminescu din Arad. După acest moment a urmat depunerea coroanelor de flori la Monumentul Crucea Eroilor, din Parcul Eminescu, din partea Parlamentului European, a Senatului Româ­niei, a Guvernului României, a Insti­tuției Pre­fectului și a structurilor MAI, a admi­nistrației locale și județene - Primăria Municipiului Arad, a Consiliului Județean Arad, a Garnizoanei Arad, a cadrelor mili­tare în rezervă sau retragere, a asociațiilor de re­vo­luționari și veterani de război, dar și a celor două univer­si­tăți arădene. Ultimii pe listă au fost repre­zentanții partidelor politice, care au și închis ceremonia din Parcul Mihai Eminescu.

De la ora 13:00, Ziua României a fost marcată prin depunerea de coroane de flori și la mormintele corifeilor Marii Uniri - Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și dr. Ioan Suciu, din Cimitirul Eternitatea.