Chiriarhul Dunării de Jos s-a întâlnit cu absolvenţii seminarului din Galaţi

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 07 Iulie 2022

Urmând o frumoasă tradiţie, la finalul studiilor liceale, absolvenţii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi l-au vizitat pe chiriarhul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de care s-au rugat, aducând mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra lor în cei patru ani de studii şi cerându-I ajutorul pentru următoarele etape din viaţa lor.

Tinerii teologi absolvenţi ai seminarului gălăţean l-au vizitat miercuri, 6 iulie, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian cu prilejul finalizării ciclului de studii liceale. Ierarhul i-a întâmpinat pe cei 16 absolvenţi în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, săvârşind o slujbă de mulţumire împreună cu preotul spiritual al şcolii şi preotul diriginte al acestei promoţii, ne-a transmis părintele consilier eparhial Rareş Bucur.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhi­episcop Casian le-a vorbit tinerilor teologi despre importanţa rugăciunii în viaţa de creştin şi despre bucuria de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru toate darurile oferite pe parcursul vieţii. Totodată, ierarhul a evidenţiat frumuseţea izvorâtă din normalitatea arătată în recunoştinţa faţă de cei care ne-au îndrumat şi au slujit la formarea noastră în familie, în biserică şi în şcoală.

Tinerii absolvenţi i-au mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru purtarea de grijă părintească pe care le-a arătat-o în cei patru ani de studii seminariale, încredinţându-l că vor continua cu sârguinţă lucrarea de pregătire intelectuală şi duhovnicească începută în seminarul gălăţean.

La final, Arhipăstorul Dunării de Jos le-a acordat binecuvântarea pentru a participa la examenele de admitere la specializările „Teologie Pastorală”, „Teologie Artă Sacră” şi „Teologie Asistenţă socială” din cadrul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Iaşi şi Galaţi şi le-a dăruit ultimele lucrări apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.