Cinstire adusă Sfântului Nectarie prin acțiuni filantropice

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Noiembrie 2020

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat sâmbătă, 7 noiembrie 2020, două acțiuni social-filantropice în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. În prima parte a zilei au oferit produse de igienă și materiale de îngrijire personală pacienților de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din București, iar în continuare, voluntarii au oferit alimente de bază persoanelor vulnerabile și familiilor cu mulți copii din două localități prahovene.

Sâmbătă dimineața, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bu­cu­rești, unitate medicală care oferă servicii medicale de îngrijiri paliative în regim de spitalizare continuă bolnavilor adulți. În cadrul acestei vizite, voluntarii au oferit centrului produse de igienă, detergenți și diverse materiale de îngrijire personală. „Astăzi ne-au adus foarte multe produse de igienă, necesare pentru îngrijirea pacienților noștri. Acești voluntari au multă evlavie la Sfântul Nectarie și este un lucru deosebit ca pacienții, angajații și voluntarii să se roage împreună la sfântul vindecător, care de 100 de ani ne ocrotește și ne ajută în activitatea noastră. Ne bucurăm foarte mult de această vizită. Voluntarii sunt alături de noi de mai mulți ani, iar de câte ori avem nevoie, îi sunăm, iar ei fac tot posibilul să ne ajute”, a spus Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În a doua parte a zilei, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale s-au deplasat în localitățile Bâra și Dârvari din județul Prahova, unde au oferit alimente de bază familiilor cu mulți copii și bătrânilor vulnerabili. „Ne bucurăm că am reușit încă o dată, cu ajutorul lui Dumnezeu, să sprijinim familii și bătrâni din mediul rural, cu venituri și pensii foarte mici, cu mulți copii de întreținut sau cu probleme grave de sănătate. De multe ori întâlnim oameni care plâng de bucurie când primesc ajutorul nostru. Pe lângă bunurile materiale pe care le-am oferit, încercăm să le transmitem și un mesaj de încurajare”, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Nea­mului.

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost ini­ția­tă de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în urmă cu șapte luni. În acest timp, au fost efectuate 151 de deplasări în 140 de localități și au fost oferite produse în valoare de 282.000 de lei unui număr de 3.000 de familii.