Cinstirea memoriei foștilor slujitori la parohia arădeană Conop

Data: 25 Septembrie 2023

Credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de Mir”, din satul Conop, Protopopiatul Lipova, județul Arad, au avut duminică, 24 septembrie, bucuria duhovnicească de a-i primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Aradului, care au acceptat invitația părintelui paroh Viorel Iute și a credincioșilor de a poposi în această parohie pentru a oficia Sfânta Liturghie, sfințirea crucilor care vor fi așezate pe sfânta biserică și a unei troițe.

Ierarhii arădeni au fost întâm­pinați în fața bisericii parohiale de către clerici, de copii și cre­dincioși îmbrăcați în straie populare. După cuvântul de întâmpinare, rostit de către părintele protopop Nelu Mercea, au urmat sfin­țirea troiței din curtea bisericii, ridicată în amintirea preoților care i-au păstorit pe credincioșii Parohiei Conop, și săvârșirea Sfintei Liturghii arhi­erești în biserica parohială, se arată pe site-ul arhi­episcopiaaradului.ro.

La momentul cuvenit, Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a rostit un cuvânt de învățătură despre „Pescuirea minunată” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: 2 Corinteni 9, Luca 5). „Orice muncă trebuie să aibă la temelie învățătura Mântuitorului Hristos, îndemnul și chemarea Lui de a arunca mrejele; înfăptuind chemarea Domnului ­Iisus, vom fi vestitorii voilor Sale, ca lucrători cinstiți și încrezători în puterea Domnului”, a spus ierarhul.

În această zi, au fost sfințite crucile care urmează a fi așezate pe biserică. La final, părintele paroh Viorel Iute a primit distincția de iconom, iar toți cei prezenți au fost invitați să ia parte la o agapă frățească.