Cinstirea sfântului ocrotitor al Parohiei „Miron Patriarhul” din București

Data: 08 August 2023

Și anul acesta, la pomenirea Sfântului Ierarh Miron, Episcopul Cretei, marți, 8 august, biserica Parohiei „Miron Patriarhul“ din sectorul 1 al Capitalei l-a sărbătorit pe unul dintre ocrotitorii spirituali.

Sărbătoarea a debutat în ajun, când a fost săvârșită slujba Privegherii, urmată de procesiunea cu racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Miron, în jurul bisericii parohiale.

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Miron a fost oficiată Sfânta Li­turghie de către un sobor de preoți, sub protia părintelui paroh Traian Ioan Diaconu.

Credincioșii și pelerinii care l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Miron la biserica sa din București au primit la sfârșitul Sfintei Liturghii un dar constând în alimente de post.

Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei, este ocrotitor al bisericii Parohiei „Miron Patriarhul“ încă din anul 2016, când o parte din sfintele sale moaște au fost așezate spre cinstire în biserica parohială, aflată în apropierea Parcului Regina Maria din Capitală.

„De atunci și până astăzi, prin rugăciunile și cu ocrotirea Sfântului Ierarh Miron, viața duhovnicească a parohiei a cunoscut o frumoasă sporire, iar credincioșii și pelerinii mulțumesc sfântului pentru minunatele sale lucrări”, ne-a transmis părintele paroh Traian Ioan Diaconu.