Ciorbă de ciuperci Pleurotus

Un articol de: Monahia Onufria Samoilescu - 15 Martie 2021

Ingrediente: 500 g ciuperci Pleurotus; 2 cepe; 3 morcovi; 1 ardei capia; 150 g caju; puțin oțet (după gust); sare; piper.

Preparare: Se pun la fiert 2 cepe tocate mărunt în 2,5 litri de apă, se adaugă 2 morcovi și ardeiul tocați cubulețe. Morcovul rămas se dă prin răzătoare și se călește în ulei. Ciupercile Pleurotus se spală și se taie fâșii subțiri. După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă ciupercile tăiate și se mai lasă la fiert 10 minute. Apoi se pun morcovul călit, sare și piper. Nucile caju se lasă de seara până dimineața la înmuiat în apă călduță, se dau prin blender, se adaugă în ciorbă când aceasta este gata și se mai lasă să dea un clocot. Se ornează cu pătrunjel tocat.