Clericii timișoreni, în ajutorarea semenilor aflați în suferință și nevoi

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 13 Martie 2020

În perioada Postului Sfintelor Paști, mai mulți preoți din Timișoara au desfășurat o serie de acțiuni social-filantropice care au avut drept obiectiv slujirea și ajutorarea oamenilor aflați în suferință ori nevoi și cu posibi­lități economico-financiare precare. 

Parohia Timișoara-Calea Aradului a venit în ajutorul oamenilor străzii, găzduiți temporar la Adăpostul de urgență al Di­rec­ției de Asistență Socială a Mu­nicipiului Timișoara (DASTM). În fiecare săptămână, prin implicarea preoților Iosif Hânda, Andrei Lehaci și Daniel Dumi Pop, parohia oferă o masă caldă pentru cele peste 40 de persoane de la acest adăpost de noapte. Pe lângă mâncare, preoții le adresează și cuvinte de mângâiere, încredițându-i de sprijinul și purtarea de grijă a Bisericii pe mai departe. Scopul adăpostului de urgenţă este acela de a preveni decesele prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite.

Totodată, preoții Bogdan Nea­ga și Nichifor Tănase de la Parohia Timișoara-Elisabetin, împre­ună cu tinerii din Grupul de cate­heză „Creștin în Elisabetin”, au organizat o colectă de fructe pentru copiii internați cu diverse stări patologice la Clinica II Pedriatrie Bega din Timișoara. Această acțiune va fi reluată și înainte de săptămâna Sfintelor Pătimiri.