Colectă pentru copiii nevoiaşi

Un articol de: Gabriela Firu - 01 Octombrie 2015

Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe”-Vechi din Craiova a găzduit o serie de activităţi cu caracter filantropic, organizate în sprijinul copiilor nevoiaşi. Cu acest prilej au fost expuse mai multe lucrări, constând în icoane sau tablouri realizate de-a lungul timpului de voluntarii Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, care au putut fi achiziţionate de doritori.

Activitatea filantropică de la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe”-Vechi a reunit numeroşi oaspeţi, majoritatea din rândul grupurilor parohiale şi a centrelor de zi din Craiova. Între aceştia s-au numărat şi elevii de la Centrul „Best Life”, coordonat de Asociaţia „Vasiliada” a Arhiepiscopiei Craiovei, alături de membrii grupului catehetic de la Centrul „Sfântul Gheorghe”-Vechi. Alături de exponatele trimise de Fundaţia „Cuvântul care zidește”, cei mici și-au putut expune lucrările realizate în cadrul atelierelor de terapie ocupa­țională. Astfel, credincioșii participanţi la programul liturgic zilnic au putut alege din aceste lucrări și contribui astfel la ajutorarea copiilor care provin din familii aflate în dificultate. O importanță deosebită a avut-o Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. Prin colaborarea cu Centrul social pentru copii „Best Life”, Centrul Culturii Tradiționale Dolj a reușit să ofere mai multe creații tradiționale, care au fost folosite pentru susținerea acestei acțiuni umanitare.

Copiii au învățat să dăruiască din lucrurile pe care ei le-au realizat

„Târgul de toamnă”, aşa cum s-a intitulat prima ediţie a activităţii, s-a bucurat și de colaborarea cu Fundația „Cuvântul care zidește”, a Mitropoliei Olteniei, care a donat câteva zeci de icoane pictate de copii participanți de-a lungul timpului la Concursul „Icoana, fereastră spre cer”. „În cadrul acestui târg, copiii au învățat să dăruiască din lucrurile pe care ei le-au realizat, și totodată oamenii prezenți la slujbă s-au putut bucura de toate lucrările frumoase pe care ei le-au creat, fie că au fost icoane sau obiecte din hârtie. Suntem mulțumiți pentru această primă ediție, pentru realizările copiilor, dar și pentru bunătatea cu care oamenii au primit acest eveniment”, a mărturisit părintele Mihail Scorbură, slujitor la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe”-Vechi. Repre­zen­tan­ții Centrului social „Best Life” subliniază că, ori de câte ori a fost nevoie, au găsit deschidere în rândul semenilor pentru a le oferi suport material copiilor dezavan­tajați social. Cre­din­cio­șii au apreciat activitatea ca fiind foarte folositoare celor aflați în nevoie. „M-a impresionat faptul că niște copii au lucrat cu tot sufletul obiecte foarte interesante pe care ni le-au dăruit, la fel, cu tot sufletul. Sunt copii talentați, pe care doresc să îi felicit!”, a spus unul dintre credincioșii prezenți la biserică.