„Colindăm Domnului, colind!” la Râmnicu Vâlcea

Data: 18 Decembrie 2023

Concertul de colinde „Colindăm Domnului, colind!”, ediția a 9-a, a avut loc vineri, 15 decembrie, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea, frumusețea colindelor sălășluind tainic în inimile celor peste 4.000 de participanți.

Concertul, dirijat de pr. prof. dr. Siluan Dumitru Scurtu, s-a bucurat de participarea tenorului Lucian Corchiș, solist al Operei ­Române din București, a sopranei Monica Valentina Scurtu și a actorilor Daniela Nane și Alecsandru Dunaev, alături de formația „Arheon” a ­Arhi­episcopiei Râmnicului, Corul Pre­oților Vâlceni, Corul „Sfântul ­Nicolae” al Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea, Clasa de canto de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, corurile „Brevis” și „Crescendo”.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a arătat în cuvântul de binecuvântare împărtășit celor prezenți că „perioada în care ne aflăm acum, cea a postului, a fost instituită ca o pregătire pentru sărbătoarea Nașterii Domnului sau a Crăciunului, pentru a avea în sufletele noastre spațiu și timp pentru primirea Celui care este mai presus decât acestea, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Care S-a făcut Om din iubire pentru oameni”, după cum se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaramnicului.ro.