Comunicare despre religiozitatea românilor, la Zalău

Data: 27 Feb 2016

Episcopia Sălajului, în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează o nouă întâlnire în cadrul seriei de conferințe „Glasul Bisericii în cetate”. Prof. univ. dr. Daniel David de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, va susține comunicarea „Psihologia poporului român. Despre religiozitatea românilor”.

Luni, 29 februarie, de la orele 17.00, în sala Dialoguri Europene a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, prof. univ. dr. Daniel David de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, va sus­ține comunicarea „Psihologia poporului român. Despre religiozitatea românilor”.

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie la UBB, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB, preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, profesor asociat şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA, şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală. De asemenea, este membru al Scientific Review Group în Social Sciences în European Science Foundation. Între realizările cele mai recente ale profesorului Daniel David este publicarea în 2015 la editura Polirom a rezultatelor unei cercetări de excepție cu privire la psihologia poporului român.

Teme de dialog pentru iubitorii de cultură

Printre invitaţii care au conferenţiat în cadrul seriei „Glasul Bisericii în cetate” organizate de Episcopia Sălajului s-au aflat conf. univ. dr. Vasile Timiș, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB care a susținut conferința „Educația și experiența religioasă în contextul provocărilor secolului XXI”, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB, care a prezentat tema „Reforma religioasă și românii transilvăneni”; președin­tele Senatului UBB, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, care a vorbit pe tema „Omul post­modernității, peregrin între pământ și eternitate sau o pledoarie pentru o antropologie teologic trinitară”, PS Episcop Petroniu, care a susținut conferința cu tema „Biserica Ortodoxă Română – istorie și actualitate, realizări și provocări”.

Organizatorii doresc să invite, în cadrul seriei de conferinţe „Glasul Bisericii în cetate”, personalități din diverse zone ale cunoașterii: teologie, istorie, educație, demografie, psihologie, sociologie, medicină, bioetică ș.a. De asemenea, doresc să dezvolte un dialog pornind de la temele anunţate, astfel că sunt aștep­tate cu interes atât participarea unui număr cât mai mare de credincioși și iubitori de cultură, cât și întrebările acestora care pot fi transmise și prin adresa de email conferinta_episcopiasalajului@yahoo.ro.