Comunicat al Consis­toriului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului

Un articol de: Ziarul Lumina - 15 Septembrie 2017

Întrucât în mediul virtual, pe site-ul mosuni.ro, s-au lansat apeluri ale susținătorilor domnului Cristian Dorin Pomohaci de a veni la Sibiu în număr cât mai mare în ziua desfășurării ședinței de judecată a Consistoriului Mitropolitan, considerând că prin aceasta vor influența într-un fel desfășurarea procesului, dorim să facem următoarele precizări:
Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplină obiectivitate și imparțialitate, respectând prezumția de nevinovăție a acestuia, precum și dreptul la apărare, în condițiile prevăzute de „Regulamentul Autorităților Canonice Disci­plinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române”. Consistoriul Mitropolitan a înregistrat toate documentele de susținere a apelantului primite până în prezent.

Pentru a elimina orice suspiciune privi­toare la obiectivitatea pro­cedurii de judecată, ședința Consistoriului, care nu este pu­blică, va fi înregistrată audio și video. (Consistoriul Mitropo­litan al Mitropoliei Ardealului)