Comuniune interortodoxă la Facultatea de Teologie din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 20 Ianuarie 2022

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a avut loc marți, 18 ianuarie, un curs la disciplina Misiologie ortodoxă pentru studenții teologi din anul III, susţinut de pr. Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya. Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, diac. lect. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei, l-a avut ca invitat pe pr. Habbil Lipesa Omukuba (Patriarhia Ortodoxă Greacă a Alexandriei și a Întregii Africi), care le-a vorbit studenților despre viaţa sa şi despre posibilitatea pe care Ortodoxia i-a oferit-o pentru a urma o școală la finalul căreia a ajuns preot, astfel că în prezent desfăşoară o lucrare misionară în Kenya.

Pr. Habbil Lipesa Omukuba susţine copiii fără posibilităţi din Kenya să urmeze o școală. Fiind tată a cinci copii, prin proiectul pe care îl coordonează și în cadrul căruia funcționează o școală, oferă masa pentru încă 130 de copii.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a primit miercuri, 19 ianuarie, vizita pr. Habbil Lipesa Omukuba, la Centrul eparhial. Preotul din Kenya a fost însoțit de pr. Oliviu Botoi, consilier cultural al eparhiei, și de pr. Bazil Popa, preot al Parohiei Aiudul de Sus.