Comuniunea și cuminecarea tinerilor din Făget

Un articol de: Pr. Cristian Farcaş - 05 Aprilie 2017

Biserica Parohiei Făget II, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost recent gazda întâlnirii tinerilor din oraș. Cu această ocazie a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii de către preotul paroh Cristian Farcaș, împreună cu părintele Ioan Jurj de la Parohia Făget I, slujbă la care au participat copii din cele două parohii și elevi de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, îndrumați de preotul Veniamin Pârvoni și profesorul de religie Marcel Lugojan. La acest moment de rugăciune s-au alăturat și copiii de la Centrul educațional „Patriarh Miron Cristea” din Făget, coordonați de preotul Emanuel Gafița.

La această întâlnire a participat și părintele Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, care a apreciat implicarea tinerilor la viața Bisericii prin cântarea la strană, prin implicarea lor în proiectele adresate ajutorării semenilor și prin înscrierea la concursurile cu tematică religioasă ale Mitropoliei Banatului. A mai fost evidențiată și colaborarea cu profesorii de religie, care de mai multe ori în ­cursul anului participă cu elevii la slujbele religioase din biserică, dar și la evenimente speciale, cum ar fi Ziua Eroilor sau Ziua Națională. „Pentru că ne aflăm în Postul Sfintelor Paști, copiii și tinerii au fost îndrumați de profesorii de religie și de preoții parohi spre Taina Spovedaniei pentru mărturisire, iar mai apoi, în cadrul Sfintei Liturghii, la chemarea preotului: «Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați!», au venit cu toții să primească Taina Sfintei Împărtășanii”, a spus părintele Cristian Farcaș.

Întrucât se apropie Sfintele Paști, copiii și tinerii au fost îndrumați să ia parte la slujbele Bisericii din această perioadă, pentru ca la sfârșitul ei să se bucure cu toții de măritul praznic al Învierii Domnului.