Concert al Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 27 Martie 2024

Cel de-al patrulea album al Grupului psaltic „Ethos” a fost lansat duminică, 24 martie, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial din Caransebeș. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.  

Grupul psaltic al Episcopiei Caransebeșului a interpretat un buchet de pricesne specifice perioadei prepascale, închinate Maicii Domnului, precum și mamei creștine. Lansarea CD-ului și a stick-ului sub numele „Ofranda Iubirii Răstignite” a adunat în sala de festivități numeroși preoți, credincioși și oficialități din Caransebeș.

„Sfinții Părinți ne spun că după rugăciunea intensă și profundă urmează pentru oamenii duhovnicești o altă treaptă, și anume meditația, iar după meditație urmează o treaptă cu adevărat superioară, și anume contemplația. Noi, în această seară, împreună cu tinerii din Grupul psaltic «Ethos», ne-am rugat, dar am fost invitați și la meditație”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.   

„Ofranda Iubirii Răstignite” vine după cele trei albume: „Buchet de Pricesne”, „La umbra Crucii Tale” și „Cântările învierii: Din moarte la viață”.

Grupul psaltic „Ethos” a fost înființat la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și este condus de diaconul Minel Ciucă, solist. Alături de diacon, grupul este întregit de tinerii Mircea Ștefan tenor, baritonul Cristi Radu, isonarul Emil On și basul Andrei Trăilescu.