Concert aniversar susţinut de Corul Kinonia

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 01 Noiembrie 2017

Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a sus­ţinut la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin un concert cu ocazia împlinirii vârstei de 96 de ani de către Majestatea Sa Regele Mihai I. Repertoriul coral a fost unul variat, pretabil evenimentului aniversar de excepţie.

Evenimentul a avut loc pe 25 noiembrie, şi a fost presărat cu câteva momente poetice şi evocări din viaţa regelui.

La finalul concertului, organizatorii au oferit Corului Kinonia o medalie, ca semn de recunoştinţă pentru toată activitatea desfăşurată până acum.

Severinul se mândreşte cu faptul că prinţul Carol I a des­călecat pentru prima dată pe pământ românesc la Turnu Se­verin. Acest descălecat din 1866 a deschis calea spre modernitate României, spre o epocă fără egal în istoria naţională. În memoria Severi­nului, Carol I şi instituţia mo­narhică au un loc cu totul special, pentru că regele a revenit de foarte multe ori în Severin, şi cu mare plăcere, deşi oraşul în momentul în care a descălecat aici nu i-a făcut o impresie fa­vorabilă. Nici nu avea cum, pentru că ora­şul era foarte tânăr, avea numai 20-30 de ani de existenţă, era „o comună”, cum spune el în memo­rii.