Concert de colinde cu ocazia hramului bisericii studenţilor clujeni

Un articol de: Oana Rusu - 05 Decembrie 2015

Cu prilejul hramului Bisericii studenţilor din campusul „Hasdeu”, de Sfântul Nicolae, tinerii din Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR) Cluj organizează tradiționalul concert de colinde vechi „Vese­lește-te, Domn bunu’!”.

Evenimentul va avea loc duminică, 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Auditorium Maximum, şi va fi susţinut de ASCOR Cluj prin Ceata de colindători „Sfântul Ioan Valahul” şi de tineri din Liga Studenţilor din Cluj. „Ne dorim să aducem în fața publicului colinde care până nu demult umpleau atmosfera de sărbătoare a satelor în zilele de Crăciun și care acum sunt uitate. În plus, acest spectacol este o șansă pentru colindători de a se apropia ei înșiși de bucuria colindătorilor de altădată”, a declarat Oana Raluca Băilă, vicepreşedinte ASCOR Cluj. Intrarea la spectacol este liberă. Evenimentul este organizat de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, împreună cu Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și cu Organizația studenților din UBB (OSUBB).

Serile duhovniceşti din post

De asemenea, în cadrul serilor duhovniceşti organizate de ASCOR în postul Naşterii Domnului Iisus Hristos, joi 10 decembrie, studenţii se vor întâlni cu părintele Mihai Andrei Aldea de la Parohia „Sfântul Daniil Sihastrul” din Bucureşti, autor de cărţi.

La ora 18:00 la Catedrala Mitropolitană, părintele Mihai Andrei Aldea va participa la slujba Vecerniei, după care va ţine o cuvântare cu tema „Rolul mirenilor în societate”. De la ora 20:00, în amfiteatrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică, părintele Mihai Andrei Aldea se va întâlni cu tinerii într-un dialog pe tema „România după «Colectiv»”. 

În cursul serilor duhovniceşti care s-au desfăşurat pe parcursul acestui post, tinerii i-au mai avut invitaţi pe Preasfinţitul Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, care a vorbit cu tinerii pe tema „Maica Domnului – Alinătoarea durerilor”; pe ierom. Ioan Bute de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”, judeţul Tulcea, care a vorbit pe tema „Frumuseţea care va salva lumea”; pe Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului; pe arhim. Teofil Roman, ecleziarhul Catedralei Mitropolitane care a susţinut o conferinţă cu tema „Hristos este pacea noastră”.