Concert de colinde dedicat Sfântului Apostol Andrei, la Dorohoi

Un articol de: Ionuţ Creţu Vasile - 30 Noiembrie 2018

În seara zilei de 28 noiembrie 2018, Sala Teatrului din Dorohoi a găzduit concertul de colinde care marchează sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Concertul a fost organizat de Asociaţia „Frăţia Ortodoxă” din Dorohoi, în colaborare cu Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” şi Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Dorohoi.

În debutul spectacolului a evoluat Corul „George Enescu”, îndrumat de Gheorghina Guşulei, care a intonat mai multe colinde armonizate pentru cor mixt, producând o încărcătură spirituală deosebită printre spectatori. O atmosferă deosebită şi plină de emoţii a adus în sufletele celor prezenţi şi Corul psaltic „Agnus” de la Seminarul Teologic Dorohoi, coordonat de părintele Andrei Smeu, profesor de muzică bisericească.

A evoluat apoi grupul vocal al ATOR Dorohoi - îndrumat de părintele Claudiu Foca şi părintele Marius Onofrei. O surpriză deosebită a fost evoluţia Corului „Amvonul”, alcătuit din preoţi din Protopopiatul Săveni, dirijat de părintele Teodor Zugravu. Aceştia au intonat imnul „Deşteaptă-te, române!” şi câteva cântece patriotice. (Pr. prof. Creţu Vasile Ionuţ)