Concert de colinde organizat de ASCOR Iași

Un articol de: Silviu Dascălu - 20 Decembrie 2023

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ASCOR Iași a organizat sâmbătă, 16 decembrie, un concert de colinde tradiționale, la 33 de ani de activitate. Evenimentul a fost găzduit de Palas Mall Iași și a reunit numeroase persoane.

Momentul aniversar a debutat cu interpretarea unor colinde de către Corul „Învierea” al ASCOR Iași, dirijat de Dumitru-Dan Zăhărescu. Alături de membrii ASCOR Iași au urcat pe scenă și voluntari ai aso­cia­țiilor partenere, adevărați prieteni care pe parcursul timpului au contribuit și susținut activitatea aso­ciației.

Astfel, alese mulțumiri au fost adresate grupurilor de colindători din cadrul Corului „Arhanghelii” al ATOR Iași, Corului Asociației „Prietenii Sfinților Trei Ierarhi”, Cetei de Mediciniști și Corului Asociației Studenți pentru viață - Iași. Surpriza serii a fost reprezentată de apariția pe scenă a Corului „Mira”, în colaborare cu Ansamblul „Noi și Vechi”, care au impresionat prin diversitatea instrumentelor tradiționale care au acompaniat vocile membrilor corului. Dirijorii, alături de colindători au fost răsplătiți, conform tradiției, cu colăcei împletiți, mandarine și dulciuri.