Concert prepascal în Episcopia Tulcii

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 14 Aprilie 2022

În Biserica „Sfânta Treime” din Tulcea s-a desfășurat marți, 12 aprilie, concertul prepascal „Urcuș spre Înviere”. Au interpretat cântece specifice perioadei Postului Mare și pricesne Corul „Carpe in Deum” al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian”; Corul „Muzica” al Liceului de Arte „Geor­ge Georgescu”; și Corala „Casiana”, toate fiind din Tulcea, dirijate de către arhidiaconul prof. Gorun Gheorghe Cristian. În deschidere, preotul Ispas Romeo Gabriel, protopop de Tulcea, a adresat asis­tenței un cuvânt de bun venit și a prezentat evenimentul.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a adresat asis­tenței un mesaj prilejuit de perioada prepascală în care ne aflăm, îndemnându-i pe credincioși la rugăciune și milostenie în vremea postului, felicitând organizatorii și corurile care au interpretat pentru emoția puternică a rugăciunii transmisă prin cânt.

La eveniment au participat cre­dincioși din parohie și din municipiul Tulcea, primarul Ștefan Ilie, directorii celor două unități de învățământ și elevi de liceu.