Concert şi dezbateri la Maieru, Năsăud

Un articol de: Ziarul Lumina - 19 Feb 2016

Centrul Cultural Catehetic „Sfân­tul Arhidiacon Ștefan” din Ma­ie­ru, Protopopiatul Năsăud, orga­ni­zea­ză duminică, 21 fe­bruarie, un mi­croconcert de mu­zică clasică și o dezbatere, în cadrul unui proiect intitulat „Cuvânt și Lumină”.

La eveniment participă proto­singhelul Benedict Vesa, secre­tar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, și profesoara Ana Maria Vlad Ardelean, precum şi interpreţii Florin Vlad – vioară şi Elvira Botoș - pian. Evenimentul, aflat la a cincea ediție, face parte din proiectul „Muzică și Lumină”, organizat de Asociațiile de tineret în parteneriat cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bistrița-Năsăud.

Scopul acestor întâlniri este de a facilita un mediu propice dezbaterilor, de a-i încuraja pe tineri să-și dedice timpul liber activităților culturale, de a-i iniția în universul muzicii clasice, și de a-i ghida în procesul de fundamentare a unor repere morale, conform pr. Tudor Mudure, inspectorul de tineret al județului Bistrița-Năsăud.