Concert susținut de Corala „Neagu Ionescu” la Râmnicu Sărat

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 19 Decembrie 2019

Corala ortodoxă mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău a susținut duminică seară, 15 decembrie 2019, la Râmnicu Sărat, un concert de colinde. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Centrului cultural „Florica Cristoforeanu” și s-a încheiat cu prezentarea filialei din Râmnicu Sărat a Asociației Femeilor Ortodoxe a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

La concert a participat Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de reprezentanți ai autorităților locale, consilieri eparhiali, protoierei, preoți, membre ale Asociației Femeilor Ortodoxe, precum și alți numeroși râmniceni.

Sub bagheta dirijorală a părintelui arhidiacon Gianin-Cristian Oprea, Corala „Neagu Ionescu” a interpretat o serie de colinde și cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional, spre încântarea publicului.

În cuvântul său, chiriarhul Buzăului și Vrancei a vorbit despre semnificația colindelor și a arătat că acestea exprimă frumusețea sufletească a românilor dintotdeauna, ne aduc vestea Nașterii lui Hristos în fiecare an, dar și speranța. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a amintit misiunea importantă pe care o au membrele Aso­ciației Femeilor Ortodoxe.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Râmnicu Sărat și Centrul cultural „Florica Cristoforeanu”, în parteneriat cu Protoieria Râmnicu Sărat și Aso­ciația culturală „Transcendent”.