Concertul „Colindăm în sat și în cetate”, la Vaslui

Data: 18 Decembrie 2019

În după-amiaza zilei de duminică, 15 decembrie, cu binecuvântarea Prea­sfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, la Vaslui a avut loc concertul tradițional de Crăciun, intitulat „Colindăm în sat și în cetate”, informează episcopiahusilor.ro.

Sala Polivalentă din Vaslui, lo­cație ce numără 1.200 de locuri, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe la acest eveniment de suflet.

Grupul vocal Alfa, al Asociației Tinerilor Ortodocși din Vaslui, dirijat de prof. Elisabeta Irimiea, a deschis programul de colinde, fiind urmat de Ansamblul de dansuri populare `Joc și voie bună“ al ace­leiași asociații. De asemenea, membrii trupei de teatru a asociației au prezentat două momente umoristice. Un moment special a fost oferit de Teodora Ciovnicu, cursantă la Şcoala de muzică „Rapsodia“, la clasa de canto a doamnei Elisabeta Irimiea, care la vârsta de numai 4 ani a interpretat emoționant două colinde. În continuarea programului, un grup vocal, format din deținuți ai penitenciarului din Vaslui, a interpretat mai multe colinde tradi­ționale.

Finalul concertului a fost încununat de prestația Corului „Dignus Est”, alcătuit din preoți ai Episcopiei Hușilor, la care s-a adăugat corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur“-Huși, ambele dirijate de părintele profesor Adrian Buimac.

Părintele protopop Adrian Chirvasă a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie și a mulțumit autorităților județene și locale, în speță domnului Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, și domnului Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, pentru sprijinul logistic acordat acestui concert.