Concertul de colinde „Noapte de Crăciun”, la Arad

Un articol de: Cătălin Iulian Drăgan - 07 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în data de 3 decembrie 2016, a avut loc la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad un concert extraordinar de colinde susținut de Corala bărbătească „Armonia” din Constanța.

Concertul a fost prezentat de către conf. univ. Mircea-Remus Buta. Corala „Armonia”, dirijată de către arhid. Ion-Iulian Dumitru, a fost însoțită de Cătălin Țoropoc, solist la Opera Na­ți­o­nală din București.

Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” a fost arhiplină, Corala „Armonia” fiind prezentă pentru a doua oară la Arad. ​Spectatorii prezenți la acest eveniment bisericesc au ascultat colinde din repertoriul național și internațional, cu o puternică rezonanță spirituală.

La final, părintele protos. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a mulţumit Coralei „Armonia” pentru darul pe care l-a oferit cu ocazia sfintelor sărbători, şi mai ales a celor legate de sărbătorirea a 7 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie a eparhiei arădene și implicit a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei la rangul de ­Arhiepiscop, precum şi împlinirea a 32 de ani de arhipăstorire a Înaltprea­sfințitului Părinte ­Timotei la Arad, transmițând ­totodată și cuvântul de binecuvântare și de mulțumire al ­Înalt­preasfin­țitului Părinte Dr. Timotei ­Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Concertul s-a încheiat cu tra­diționalul „La mulți ani!”.