Concurs de bătut toaca la Parohia Gurahonț, județul Arad

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 23 Aprilie 2021

La Parohia Gurahonț din Protopopiatul Sebiș, Arhiepiscopia Aradului, s-a desfășurat miercuri, 21 aprilie 2021, concursul de bătut toaca intitulat „Cântecul care te cheamă la rugăciune”, aflat la a 12-a ediție. Au participat 30 de elevi din parohie și de la Liceul „Ioan Buteanu” Gura­honț, ne-a transmis învăță­toarea An­dra ­Daiana Moț.

În deschidere, protosinghelul Iustin Popovici, consilier eparhial, a transmis binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și i-a felicitat pe organizatorii acestui eveniment deosebit din viața eparhiei.

Participanții au primit premii și mențiuni, precum și diplome, cărți, iconițe și dulciuri din partea comu­nității parohiale.

Părintele paroh Iulian Adrian Moț a mulțumit organizatorilor, juriului și concurenților pentru participarea la acest eveniment și a subliniat că astfel tinerii învață și păstrează datinile și tezaurul spiritual: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a încheiat și această ediție care a adus multă bucurie în sufletele tinere ale elevilor, care prin trăirea lor religioasă duc mai departe obiceiurile și tra­dițiile noastre străbune și, totodată, arată că vor fi credincioși de nădejde ai Bisericii noastre ortodoxe”.

La final, protosinghelul Iustin Popovici a săvârșit slujba de pomenire pentru fostul paroh, preotul Dorel Crăciun Moț, ctitorul bisericii și inițiatorul acestui concurs de bătut toaca.

Pe toată durata de desfășurare a concursului au fost respectate măsurile în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.