Concurs de creaţie literară creştină

Un articol de: Ioana Stoian - 25 Iulie 2014

Concursul de creaţie literară creştină Primele Semne este un proiect iniţiat de Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Aflat la prima ediţie, concursul se adresează autorilor ale căror texte nu au mai fost publicate.

Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca o apă vie ce poate fi turnată în multe for­me: într-un ulcior de lut sau în­tr-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrăneşte pruncii sau în e­pru­beta unui cerce­tător ştiin­ţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie îm­părtăşită tuturor. Să devină  albie de urmat sau hrană, su­bi­ect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă“. Acesta este gândul cu care părintele Constantin Stur­zu, directorul Centrului Cultu­ral Misionar DOXOLOGIA, coordonator al Colecţiei Primele Semne, a demarat la Editura DOXOLOGIA un adevărat proces de extracţie literară.

Concursul cuprinde trei sec­ţiuni: Poezie, Proză şi Eseu. Cei care doresc să se înscrie o pot face până pe data de 15 sep­tembrie 2014 (data poş­tei), tri­mi­ţând textele lucră­rilor listate pe hârtie şi un scurt CV pe adresa: Editura DOXOLOGIA, str. Cuza Vodă, nr. 51 (în incinta Mănăs­tirii Golia), Iaşi - în atenţia dnei Magdalena Me­linte.

Evaluarea se va face de către un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale din România, în perioada 15 septembrie-1 noiembrie 2014, iar cele mai bune texte vor fi publicate în cadrul Colecţiei Primele Semne lansate şi promovate de Editura DOXOLOGIA