Concurs de cunoştinţe religioase pentru copii la Victoria
Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Victoria, judeţul Braşov, a găzduit duminică, 6 martie, cea de-a zecea ediţie a Concursului de cunoştinţe religioase pentru copii, intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine !”
Peste 20 de elevi înveşmântaţi în straie populare, însoţiţi de parohi şi cadrele didactice din mai multe comunităţi parohiale din protopopiatele Avrig, Rupea, Făgăraş I şi Făgăraş II, au participat la concursul din oraşul aflat la poalele Munţilor Făgăraş. Concursul s-a desfăşurat la biserica menţionată, după slujba Vecerniei, iar juriul a fost format din preoţi din protopopiatele amintite. Elevii au participat la proba scrisă a concursului, au interpretat cântece patriotice şi au recitat poezii cu tematică religioasă.
„Concursul intitulat «Lăsaţi copiii să vină la Mine» şi-a propus ca obiective formarea virtuţilor creştine şi consolidarea deprinderilor de comportament religios-moral, încadrarea cât mai bună a elevilor în viaţa socială şi bisericească dar şi verificarea cunoştintelor şi a aptitudinilor de bază legate de cunoaşterea şi iubirea de Dumnezeu”, a spus parohul de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Octavian Smădu.
La final, elevii au primit diplome de participare, cărţi de rugăciune, dulciuri şi alte premii prin care au fost răsplătiţi pentru participarea la acest concurs de cunoştinţe religioase.
Această competiţie s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenţia participarea activă a elevilor la disciplina religie, precum şi implicarea profesorilor de specialitate în procesul instructiv-educativ.
„Scopul concursului a fost acela de a vedea modul în care copiii asimilează cunoştinţele religioase şi cum sunt transpunse ele în practică. În general, copiii care primesc o educaţie religioasă în familie, aceia cu adevărat o şi transpun în viaţa lor practică. Întrebările din concurs au fost legate de modul în care ei şi familia lor se implică în viaţa religioasă, modul în care ei acasă au un timp de pregătire a rugăciunii, modul în care ştiu să se împărtăşească cu dragoste faţă de cei de lângă dânşii, iar aceste lucruri ne-au arătat că sunt capabili să trăiască viaţa creştină cu adevărat”, a mai spus organizatorul acestei competiţii, preotul Octavian Smădu.