Concurs de eseuri despre Marea Unire organizat de Episcopia de Bălţi

Data: 06 Noiembrie 2020

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Episcopia de Bălți organizează un concurs de eseuri adresat elevilor de liceu și studenților care urmează cursurile sau locuiesc în municipiul Bălți ori în raioanele: Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița, informează Biroul de presă al epar­hiei.

Concursul se intitulează „Anul 1918 în retrospectivă istorică: cauzele, realizările și consecințele Marii Uniri”.

Deși se desfășoară on-line, una dintre cerințe este ca eseul să fie scris de mână. Lucrarea în volum de cel mult trei pagini (format A4), se fotografiază/scanează și se depune electronic în perioada 1-22 noiembrie 2020, ora 24:00, la adresa de email: istorieconcurs2020@usarb.md.

În data de 26 noiembrie 2020 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a concursului. Juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune. Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit laureați ai concursului și vor participa la etapa finală: interviul (on-line) - care va conține două întrebări generale referitoare la importanța istorică a evenimentelor din anul 1918.

În 30 noiembrie, laureații concursului vor fi invitați în video­con­ferință. Atunci juriul va acorda 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în: tablete, bani şi seturi de cărţi.

Câștigătorii concursului vor fi premiați de Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, în data de 1 decembrie 2020, ora 14:00, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Concursul este organizat în parteneriat cu: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și Catedra de Știinţe Socio-umane şi Asistenţă socială din cadrul USARB.