Concurs de pictură închinat Învierii Domnului

Un articol de: Pr. Marius Mircia - 17 Aprilie 2018

Sâmbătă, 14 aprilie, la Școala Gimnazială Nr. 30 din Timi­șoa­ra, în cadrul proiectului „Creație și înnoire prin Tradiție”, s-a desfăşurat concursul de pictură religioasă „Învierea Domnului”, ajuns la cea de-a XIV-a ediție.

Subiectul ce a stat în centrul atenției la această ediție a fost „Viața Mântuitorului în imagini, de la Întrupare și până la Înăl­țare”, iar obiectivele principale au fost: dezvoltarea creativității în rândul elevilor prin promovarea valorilor creștine și valorificarea învă­țăturilor Sfintei Scripturi prin artă. Au participat peste 70 de elevi din clasele I-XII, din 20 de școli din județul Timiș. Din partea Arhiepiscopiei Timișoara a fost prezent la eveniment pr. Nichifor Tănase, consilier în cadrul Sectorului tineret și învățământ cu tinerii.

După desfășurarea concursului a avut loc festivitatea de premiere, unde cei mai talentați copii au fost recompensați cu premii: diplome, rechizite școlare, materiale pentru pictură și cărți religioase. Elevii au transmis prin intermediul picturilor lor nu a fost altceva decât un popas al sufletului lor, o trăire spirituală, sincer exprimată cu ajutorul talentului. Un rol important în des­fășurarea concursului de pictură l-au avut nu doar profesorii de religie, ci și profesorii de la Catedra de educație plastică.

Concursul de pictură religioasă „Învierea Domnului” a fost organizat de Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara, în colaborare cu Arhiepiscopia Ti­mi­șoa­rei și Inspectoratul Școlar Jude­țean Timiș. Acest proiect de creație plastică se desfășoară din anul 2005 și are ca scop cunoaș­terea valorilor tradi­ți­o­na­le, afirmarea propriei iden­ti­tăți religioase și stimularea creativității prin realizarea unor creații artistice prin tehnica de lucru în pictura pe hârtie.

Cele mai bune lucrări au fost premiate şi se regăsesc în expo­ziția amenajată în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 30 din Timi­șoara.