Concurs de şah la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi

Un articol de: Alexandru Şovea - 06 Iunie 2017

Şah Mat. Aşa s-a intitulat concursul de şah organizat pe 30 mai de către grupa de tutoriat „Sfântul Simeon Noul Teolog“ a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“.

Aflat la prima ediţie, concursul s-a adresat studenţilor facultăţii de teologie, desfăşurându-se în sistem piramidal, cu eliminări după fiecare rundă. Evenimentul a început cu o rugăciune şi o scurtă cuvântare rostită de arhim. Nicodim Petre, tutorele grupei „Sfântul Simeon Noul Teolog“. Înainte de a începe jocul a fost necesară o tragere la sorţi a jucătorilor. Participanţii au tras câte un bileţel şi s-au aşezat la mese. După prima rundă, au continuat jocul doar şase studenţi. După trei runde, ultimii 3 participanţi au jucat fiecare câte 2 partide.

Câştigătorii au obţinut câte o diplomă oferită de părintele prof. dr. Ioan Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, câte o icoană şi bani. Premiul I a fost câştigat de Emilian Donisanu, student în anul al IV-lea, premiul al II-lea i-a revenit lui Constantin Vacarciuc, student în anul al III-lea, iar premiul al III-lea a fost câştigat de Cosmin Şincoviţă, anul I.