Concurs de toacă la Biserica Olari din Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 12 Aprilie 2022

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”-Olari din Capitală a organizat duminică, 10 aprilie 2022, cea de-a treia ediție a concursului „Răsună toaca pe pământ și-n cer”. Anul acesta au participat 26 de concurenți, atât din parohii ale Arhi­episcopiei Bucureștilor, cât și de la parohii din țară. Participanții au fost împărțiți în cinci categorii de vârstă.

Concursul de toacă a fost organizat de Parohia Olari în colaborare cu Protopopiatul Sector 2, care a oferit premiile, și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului tot din acest sector al Capitalei, informează TRINITAS TV.

„Este o mare bucurie faptul că se păstrează vie această tradiție a chemării la slujbă prin intermediul toacei în special de către copiii care au ureche muzicală și s-au prezentat cu prestanță foarte bună. Din juriu au făcut parte arhid. Jean Lupu, întemeietorul și dirijorul Corului «Symbol»; pr. asist. dr. Alexandru Marius Dumitrescu, de la Facultatea de Teologie «Justinian Patriarhul» din București, și Marian Micu, profesor de per­cuție la Școala Muzicilor Militare. Profesorul Marian Micu este și susținătorul multor cursuri și meditații de percuție în parohia noastră, la Centrul social-educa­țional «Adorno», de mai bine de 10 ani”, a declarat preotul paroh Mihai Iordache.