Concursul „Crezul - sinteza învăţăturii de credinţă“, la Parohia „Sfântul Gheorghe“ - Lozonschi, din Iaşi

Un articol de: Tudorel Rusu - 30 Iunie 2015

În Parohia „Sfântul Gheorghe“ - Lozonschi, din Iaşi, a avut loc duminica trecută Concursul „Crezul - sinteza învăţăturii de credinţă“. Competiţia a fost dedicată copiilor şi a avut loc ca o încununare a unei activităţi desfăşurate de parohia ieşeană pe parcursul a patru duminici. Părintele paroh Bogdan Racu, alături de părintele coslujitor Paul Rusu, a avut trei întâlniri cu copiii, în cadrul cărora aceştia au învăţat despre importanţa şi semnificaţia Crezului ca simbol al credinţei creştine.

A patra întâlnire catehetică, desfăşurată duminică, la sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a concretizat într-un concurs. Într-o primă parte, copiii au rostit Crezul în biserică, în faţa credincioşilor, ca mărturisire a credinţei noastre, urmând ca, în partea a doua, să răspundă întrebărilor adresate de cei doi preoţi despre învăţăturile şi simbolurile Crezului.

Concursul s-a finalizat prin acordarea de diplome şi premii constând în cărţi şi dulciuri, oferite de parohia ieşeană şi de Societatea Ortodoxă a Femeilor - Iaşi.