Concursul „De la Florii la Înălţare“ la Cluj-Napoca
Participanţii la concursul „De la Florii la Înălţare“ au fost premiaţi la Biserica „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca. Festivitatea de premiere a fost deschisă cu o rugăciune, urmată de un program artistic.
Un grup de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Bob“ Cluj-Napoca, aflat sub coordonarea profesoarei de religie Voichiţa Rus a prezentat un program artistic în deschiderea festivităţii de premiere.
Concursul „De la Florii la Înălţare“ aflat la a IV-a ediţie s-a desfăşurat pe patru secţiuni: Religie, Literatură, Icoane pe sticlă şi Desene diverse. Elevii au primit diplome de participare, iar cei mai buni au fost premiaţi. La eveniment a fost prezent, alături de profesorii îndrumători, şi inspectorul de religie al judeţului Cluj, părintele Marian Sidon, care a vorbit despre importanţa educării copiilor în mediul apropiat Bisericii. „Ceea ce se întâmplă în biserica «Schimbarea la Faţă», în colaborare cu Şcoala gimnazială «Ioan Bob», este un exemplu de bună practică, prin care înţelegem că ceea ce contează cu adevărat este educarea copiilor, iar această educaţie nu poate să fie lipsită de dimensiunea religioasă“, a spus pr. Marian Sidon.
Colaborare între parohie şi şcoală
Parohul Bisericii „Schimbarea la Faţă“, Titus Moldovan, e a precizat, în cadrul acestui eveniment, că Biserica, alături de şcoală şi familie, are un rol foarte important în creşterea şi educarea copiilor şi a tinerilor. Astfel, Parohia „Schimbarea la Faţă“ din Cluj-Napoca a demarat din 2010, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Bob“, un proiect prin care să vină în întâmpinarea elevilor. Copiii, împărţiţi pe trei grupe de vârstă, realizează diferite obiecte artisitice şi icoane, şi, de asemenea, tot în cadrul concursului, prezintă poezii şi eseuri pe diferite teme religioase, conform celor precizate de parohul Titus Moldovan. Concursul „De la Florii la Înălţare“ este doar una dintre activităţile extra-liturgice derulate în Parohia „Schimbarea la Faţă“ din centrul municipiului Cluj-Napoca. Potrivit părintelui Titus Moldovan, aici se desfăşoară mai multe proiecte catehetice pentru copii şi tineri, având ca spaţiu de desfăşurare subsolul bisericii.