Concursul „Hristos: sufletul satului meu”, în Protopopiatul Dej

Un articol de: Ziarul Lumina - 15 Aprilie 2019

Prima etapă a Concursului Național Catehetic „Hristos: Sufletul satului meu”, desfășurat în Protopopiatul Dej, a ajuns la final. Premierea participanților a avut loc la Muzeul Municipal din Dej. La festivitate au participat copii participanţi, alături de profesorii de religie și preoții care i-au coordonat și s-au implicat în pregătirea acestora pentru concurs.

Protopopul de Dej, Ioan Buftea, a adresat un cuvânt de bun venit și de felicitare pentru preoții, profesorii și copiii implicați în concurs, apoi a prezentat concursul și comisia care a jurizat portofoliile.

În Protopopiatul Dej, s-au implicat șapte parohii în activitățile din cadrul Concursului „Hristos: sufletul satului meu”: Bobâlna, Chiuiești, Câțcău, Mănăstirea, Rugășești, Sânmărghita și Vad. Parohiile care s-au calificat pentru următoarea etapă a concursului sunt Bobâlna, Sânmărghita și Vad.

La finalul festivității de premiere a luat cuvântul prof. Constantin Albineț, directorul Muzeului Municipal din Dej, care i-a felicitat pe participanți și a vorbit despre valorile din satul românesc, subliniind că „Civi­lizația noastră românească s-a născut la sat”. (Prof. Daniela Petrescu)