Concursul „Icoana și Școala mărturisirii” - faza eparhială, la Tulcea

Un articol de: Ziarul Lumina - 12 Mai 2017

Miercuri, 10 mai, în sala festivă a Centrului eparhial Tulcea a avut loc premierea Concursului națio­nal „Icoana și Școala mărturisirii” - faza eparhială.

Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în prezenţa preoților consilieri de la Centrul eparhial, a profesorilor de religie îndrumători și a peste 40 de copii din toate cele trei protopopiate ale episco­piei, a transmis pr. Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media eparhial. În total au participat 144 de elevi din toate ciclurile de învățământ, concursul derulându-se pe trei secțiuni: li­terară, artistică și multimedia. Preasfințitul Părinte Visarion le-a adresat elevilor cuvinte de felicitare și încurajare, vorbindu-le despre misiunea tinerilor de a sluji astăzi Biserica și neamul românesc, la final toți partici­panții primind din partea Prea­sfinției Sale diplome și premii, constând în rechizite școlare, Episcopia Tulcii facilitându-le și accesul la vizitarea muzeelor tul­cene.

Portofoliul câștigător a fost rea­lizat de către echipa formată din elevele Oana Cristina Bucșe și Maria Alexandra Barbu de la Parohia „Sfântul Gheorghe”-Tulcea, care vor participa din partea Episcopiei Tulcii la etapa națio­nală ce se va desfășura în data de 21 mai, cu ocazia hramului Ca­tedralei Patriarhale din Bucu­rești. În cadrul întâlnirii, membrii juriului au ținut alocuțiuni în care au subliniat valoarea artistică și literară a lucrărilor, mărturi­sindu-și și impresiile deosebit de plăcute de a se întâlni într-un mod spiritual, prin creație, cu cei mai tineri artiști tulceni.