Concursul „Iubirea lui Hristos în familia mea”, în Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 06 Martie 2020

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, în perioada ianuarie - mai 2020, se desfășoară în Eparhia Târgoviștei Concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”. În cadrul acestui proiect sunt implicate 55 de parohii, cu 740 de tineri din grupele de cateheză, sub coordonarea preoților, profesorilor de religie și a altor educatori creștini.

Acest concurs catehetic se înscrie în seria manifestărilor culturale și educaționale dedicate Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, în Patriarhia Română, cu scopul de a contribui la dezvoltarea creativității participanților, precum și a sentimentelor de atașament față de familie și valorile ei. Echipele parohiale de tineret înscrise la concurs trebuie să realizeze miniproiecte cu caracter filan­tro­pic-cultural care să se adreseze cu preponderență familiei.

Portofoliile realizate la parohii vor fi evaluate și premiate la protopopiate în perioada 26-31 martie 2020, iar cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru o competiție eparhială. Câștigătorul locului I, la nivelul eparhiei, va fi premiat și la Catedrala Patriarhală din București, în data de 21 mai 2020, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.