Concursul „Lăudaţi pe Domnul!“ la Galaţi

Data: 22 Septembrie 2013

Corul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi va reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la etapa mitropolitană a Concursului naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnului!“, ediţia a VI-a, care va avea loc la începutul lunii octombrie la Bucureşti, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrecerea eparhială a avut loc săptămâna trecută la Teatrul muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, fiind înscrise în concurs cinci coruri parohiale. Juriul a fost format din prof. dr. Dan Eugen Drăgoi, arhid. Florin Bobei şi prof. Mariana Chirman.

Conform Regulamentului de concurs, fiecare competitor a interpretat câte trei piese muzicale bisericeşti corale: troparul hramului bisericii de unde provine corul, un Axion duminical sau praznical şi o piesă de chinonic.

În timpul deliberărilor, Corul „Ortodoxia“ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a interpretat câteva piese psaltice şi selecţii din Paraclisul Maicii Domnului.

Fiecare formaţiune corală participantă la faza eparhială a primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos Diploma „Tinereţe şi Credinţă“, precum şi cărţi de muzică bisericească.